Online Booking - Klik her!
Indretning af kontor arbejdsplads

Computerarbejde og ergonomi

- hvorfor skal jeg vælge en rollermouse fremfor en almindelig mus?

Generelt er det vigtigt, at du indretter din arbejdsplads, så den passer til dig og giver dig gode muligheder for variation i dine arbejdsstillinger. Det gælder både kontorarbejdspladser, men også alle andre slags arbejdspladser.

Du har sikkert hørt mange gange, at det er en god ide at bruge en rollermouse, fremfor en almindelig mus eller en trådløs mus. Men hvorfor er det nu det? Det har vi forsøgt at give 5 gode grunde til som du finder lige her.

5 gode grunde til at vælge Rollermouse fremfor en almindelig mus

1. Skulderens anatomi

Ved brug af en rollermouse er dine arme og hænder placeret foran og indtil kroppen. Denne position er en mere neutral udgangsstilling for skuldre og arme og belastningen er dermed mindre.

2. Håndens anatomi

Ved brug af en rollermouse sikrer du, at håndleddene har en neutral udgangsstilling. Dette betyder, at belastningen er mindre og du reducerer risikoen for overbelastningsskader i håndled og albue.

3. Hvil armene

En rollermouse har hvilepuder du kan hvile armene på. Videnskabelige studier har påvist, at der er mindre muskelaktivitet i skuldre og nakke, når du benytter en rollermouse ift. en almindelig mus. Du belaster dermed kroppen mindre ved brug af rollermouse og risikoen for overbelastningsskader reduceres.

4. To hænder frem for én

Ved brug af rollermouse benytter du begge dine hænder til at styre musen. Dette fremmer variation i dine arbejdsstillinger og fordeler belastningen på begge dine hænder fremfor kun den ene.

5. Undgå skadelige mikrobevægelser

Når du benytter en almindelig mus, belaster du musklerne i skulder, albue og hånd med gentagne mikrobevægelser. Disse bevægelser kan føre til langvarige overbelastningsskader, blandt andet fordi det konstant er de samme små muskelfibre, der aktiveres.

Der findes mange forskellige mærker af rollermouse. Hos BeneFiT anbefaler vi Rollermouse Red plus fra Contour, som du kan finde lige her: Contourdesign.dk - RollerMouse Red & Red plus

I gang, få hjælp, spørgsmål mv.?

Kontakt Bene-FiT

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil vide hvordan vi kan hjælpe dig eller du har spørgsmål.

Relaterede ydelser

 • Døjer du med svimmelhed?

  Årsager og gode råd om behandling af din svimmelhed.
  Læs mere her: Svimmelhed

 • BeneFiT Idrætsscreeninger

  – forbyg idrætsskader med skræddersyede træningsprogrammer

  BeneFiT har udviklet et helt nyt koncept, som gør det nemt for sportsklubber, idrætsefterskoler, idrætsforeninger m.m. at forebygge skader hos idrætsudøverne.

  Læs mere her: Idrætsscreeninger

 • Motorisk udvikling og læring hos børn

  Børns motoriske udvikling sker gennem bevægelse. Men hos nogle børn foregår denne læring langsommere end hos andre jævnaldrende.

  Læs mere her.. Motorisk udvikling hos børn

Generelle sider BeneFiT Danmark

Vi bruger cookies til at huske dine valg og til statistik. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål.