Online Booking - Klik her!

Synkeudfordringer

Synkevanskeligheder bliver kaldt dysfagi på fagsprog. Dette er en nedsat evne til at indtage mad og drikke uden fejlsynk, ofte får man dysfagi i forbindelse med neurologiske skader (apopleksi, parkinson mv.), men naturlig aldring kan ligeledes medføre dysfagi.

Funktionsnedsættelse i ansigt og/eller synkefunktion kan have en stor indflydelse på livskvaliteten og menneskets almene tilstand.

Har du eller kender du en som har problemer med at indtage ernæring eller drikkelse, har en træt muskulatur i ansigtet efter sygdom - eller føler du ansigtet, munden eller svælget ikke opfører sig som det plejer?

”…Så kan et forløb med ergoterapeut hjælpe dig…”

Træningen af ansigt og synkefunktion vil foregå i tæt sammenspil med ergoterapeuten hvor der arbejdes med udfordringerne.

Problemer med ansigt og synkefunktion kan blandt andet have indflydelse på:

Livskvaliteten. Ofte trækker man sig fra sociale arrangementer da man ikke kan drikke eller spise ordentligt. Du ønsker ikke at andre skal bemærke din hoste eller din manglende evne til at holde på mundvandet.

Ernæringstilstanden: Man holder sig ofte til noget man nemt kan spise, hvilket betyder at ernæringen kan blive ensformig og kroppens energiniveau ikke dækkes. Mangel på kroppens behov for vitaminer, protein og fedt hvilket kan give anledning til vægttab.

Vejrtrækning. Får man ikke rengjort munden ordentlig efter måltider kan man risikere at madresterne kommer i luftvejene. Fejlsynkning kan medføre lungebetændelse som i visse aldersgrupper kan være svær at komme sig over.

”Uanset årsagen til din udfordringer vil du kunne have glade af ergoterapeutisk træning”

Forløb med ergoterapeut

Forløbet starter med en indledende samtale og undersøgelse af mundmotorik samt spise/drikke færdigheder. Derefter tilrettelægges og igangsættes et individuelt forløb og introduktion af øvelser. Forløbet kan foregå på klinikken eller i dine vanlige omgivelser.

Praktiske oplysninger

Synkeudfordringer finder du hos BeneFiT i:

I gang, få hjælp, spørgsmål mv.?

Kontakt Bene-FiT

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil vide hvordan vi kan hjælpe dig eller du har spørgsmål.

Andre behandlingsmuligheder

Prøv også at læse om:

Hvad kan BeneFiT gøre for dig?

Din krop er dit liv - og en sund krop er vejen til større velvære, bedre trivsel og et bedre liv.

BeneFiT er en kæde af klinikker med mere end 150 medarbejdere med sundhedsfaglig baggrund - fordelt på 18 lokationer. Klinikkerne er lokalt forankrede og fører en række forskellige tilbud og ydelser målrettet din sundhed og livsstil.

Du behøver ikke at have ondt for at få det bedre. Kontakt os allerede idag...

Synkeudfordringer finder du hos BeneFiT i:

Fokus på mennesket bag - din krop, dit liv, din trivsel

 • Alt under samme tag
 • Let at komme i gang
 • Central beliggenhed
 • Høj faglighed & etik
 • Fysioterapeuter og andet autoriseret personale
 • Grundig vejledning
 • Ondt i ryggen?

  Diskusprolaps er en ret almindelig tilstand. Det anslås, at omkring fire procent af den danske befolkning får smerter fra diskusprolaps, på et eller andet tidspunkt i livet.

  Diskusprolaps – læs om symptomer og find gode råd

 • Glade og tilfredse virksomheder

  BeneFiT er en landsdækkende kæde med mange glade & tilfredse virksomhedskunder. Du kan se et udpluk af dem under vores referencer - Skal du også være her?

 • 3 elastikøvelser fra BeneFiT

  Lidt inspiration til hverdagen. Se vores guide til 3 simple elastikøvelser her..

Generelle sider BeneFiT Danmark

Vi bruger cookies til at huske dine valg og til statistik. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere her..