Online Booking - Klik her!

Ergoterapi

- muliggør deltagelse i hverdagsaktiviteter

Har du eller dine pårørende gennem den senere tid oplevet ændringer i forhold til din deltagelse i aktiviteter i hverdagen? Ændringerne kan eksempelvis komme til udtryk ved hurtigere træthed, udfordringer ved spise eller drikke, udfordringer med at holde og gribe om forskellige genstande eller noget andet.

Ergoterapi henvender sig til en bred målgruppe. Oplever du at være påvirket inden for følgende områder, kan ergoterapi være noget for dig:

 • Nedsat koncentration eller hukommelse.
 • Udfordringer i forhold til indlæring.
 • Barriere i din kommunikation med andre.
 • Nedsat funktion i arme og hænder.
 • Nedsat mimik og sprogbesvær.
 • Genoptræning efter operation.

Hvis du oplever en udfordring i forhold til din hverdag, og denne ikke fremgår i ovenfor beskrevne områder er du altid velkommen til at kontakte os, for at få afklaret om ergoterapi kunne være relevant for dig.

Hvad er ergoterapi og hvordan kan det hjælpe mig?

Ergoterapi er en sundhedsfaglig profession, som tager afsæt i deltagelse i hverdagslivet. Formålet med ergoterapi er at muliggøre aktiviteter, der giver mening, så du bliver i stand til selvstændigt at klare dagligdagen i hjemmet, på arbejdet eller på uddannelsesinstitutioner, samtidig med at din livskvalitet bevares eller opbygges.

Ergoterapi kan bidrage til at øge din sundhed og livskvalitet. Dette sker gennem en medvirken til, at du får dine grundlæggende behov for aktivitet og deltagelse i hverdagslivet opfyldt, samtidig med at det forebygges at yderligere problemer i forhold til aktivitet opstår.

Ergoterapi tager udgangspunkt i undersøgelse og samtale

Ergoterapi tager udgangspunkt i en ergoterapeutisk undersøgelse og samtale omkring dine ressourcer og begrænsninger. Ved at klarlægge dine ressourcer og begrænsninger i din hverdag får ergoterapeuten et udgangspunkt for den videre behandling, samtidig med at dette kan bidrage til at vise en eventuel udvikling af din funktionsevne.

I forbindelse med samtalen og undersøgelsen fastlægges et mål for forløbet i et samarbejde mellem dig og ergoterapeuten.

Under samtalen, og som en del af behandlingen, vil du kunne få råd og vejledning om hvordan du kan bibeholde og forbedre dit nuværende funktionsniveau.  

Hvornår kan ergoterapi hjælpe?

Ergoterapi kan afhjælpe mange aktivitetsproblematikker; store som små. Aktivitetsproblematikker opstår typisk i forbindelse med psykisk eller fysisk sygdom alder, funktionsnedsættelser eller i forbindelse med medfødte eller kroniske lidelser. Du kan også opleve aktivitetsproblematikker i forbindelse med en hjerneblødning eller efter en ulykke.

Aktivitetsproblematikker kan i hverdagen komme til udtryk ved eksempelvis at komme ud af sengen, spise og drikke, købe ind, transportere sig fra det ene til det andet, under arbejde, i forbindelse med sociale aktiviteter, osv.

Hvad er omfanget af et forløb med ergoterapi?

Omfanget af et ergoterapeutisk behandlingsforløb vil variere meget fra person til person, alt afhængig af problemets eller problemernes art og omfang. Ofte vil behandlingen bestå af ergoterapeutiske behandlinger på klinikken, suppleret med specifikke øvelser, du kan udføre derhjemme.

Hvordan kommer jeg i gang med ergoterapi?

Hvis du oplever problemer i forhold til at deltage i enkle gøremål i hverdagen, er du velkommen til at kontakte klinikken med henblik på en afklaring af hvorvidt ergoterapi kan hjælpe dig.

Du kan også komme i kontakt med ergoterapeuten, hvis din fysioterapeut vurderer, at dit funktionsniveau kan løftes ved en fælles indsats med både fysioterapeuten og ergoterapeuten.

Praktiske oplysninger

Ergoterapi finder du hos BeneFiT i:

I gang, få hjælp, spørgsmål mv.?

Kontakt Bene-FiT

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil vide hvordan vi kan hjælpe dig eller du har spørgsmål.

Hvad kan BeneFiT gøre for dig?

Din krop er dit liv - og en sund krop er vejen til større velvære, bedre trivsel og et bedre liv.

BeneFiT er en kæde af klinikker med mere end 150 medarbejdere med sundhedsfaglig baggrund - fordelt på 18 lokationer. Klinikkerne er lokalt forankrede og fører en række forskellige tilbud og ydelser målrettet din sundhed og livsstil.

Du behøver ikke at have ondt for at få det bedre. Kontakt os allerede idag...

Ergoterapi finder du hos BeneFiT i:

Fokus på mennesket bag - din krop, dit liv, din trivsel

 • Alt under samme tag
 • Let at komme i gang
 • Central beliggenhed
 • Høj faglighed & etik
 • Fysioterapeuter og andet autoriseret personale
 • Grundig vejledning
 • Før og efter fødsel

  Det er en fordel for både dig og dit barn at kroppen er klar til fødslen og bagefter, når der skal strammes op igen.

  Læs mere om fødselstræning

 • Genoptræning hos BeneFiT

  Som noget nyt pr. marts 2019, har du ret til frit valg af leverandør på genoptræningsplaner fra sygehuset efter paragraf 140.

  Læs mere om genoptræning her.. Genoptræning hos BeneFiT

 • Døjer du med svimmelhed?

  Årsager og gode råd om behandling af din svimmelhed.
  Læs mere her: Svimmelhed

Generelle sider BeneFiT Danmark

Vi bruger cookies til at huske dine valg og til statistik. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Læs mere her..