Nakke/skulder hold PDF Udskriv Email

 

Har du jævnligt problemer med ømme skuldre, nakkesmerter eller hovedpine, efter lange dage ved computeren eller hårde fysiske belastninger? Så er nakke/skulder hold helt sikkert noget for dig!

 

På holdet gennemgår vi gode øvelser for nakke og skulder, som kan afhjælpe og forebygge skader som opstår i dagligdagen. Der er god tid til hver enkelte deltagere og overskud til at fordybe sig i at få udført øvelserne grundigt og effektivt.

 

På holdet får du viden, vejledning og øvelser som tager højde for netop dine symptomer. Du vil få inspiration til selvtræning. Efter få gange på holdet vil du selv kunne fortsætte din træning derhjemme.

 

Hvorfor er det en god ide at træne?

Fordi det virker! Studier af 50 kvinder med muskelsmerter, der lavede øvelser 3 gange ugentligt viste en smerte reduktion på gennemsnitlig 50 %!

 

Ømhed og smerter, især omkring skuldre og nakke er ofte et udtryk for muskelspændinger. Spændte muskler er hårde og fulde af affaldsstoffer. Øget blodgennemstrømning i muskulaturen fjerner affaldsstoffer og tilfører næring, så musklerne kan genopbygges og blive stærkere.

 

Når man træner muskulaturen, øges blodgennemstrømningen og samtidig styrker man de ømme muskler så de ikke bliver så overanstrengte.

 

Træning nedsætter altså smerterne og genopbygger musklerne så man undgår overbelastninger i fremtiden, hvorimod mere passiv behandling, f.eks. massage kan smertelindre på kort sigt, men ikke fjerne årsagen.