Psykomotorisk Fysioterapi PDF Udskriv Email

 

Oplever du ’uro’ i kroppen?

Vidste du at sind og krop gensidigt påvirker hinanden? Travlhed, bekymringer og stress er alle elementer som forskelligt påvirker kroppen, men også sindet.

 

 ’Psykomotorisk Fysioterapi’ er en behandlingsform, hvor der arbejdes med hele kroppen - via massage og aktive bevægelser.

 

Formål

Formålet med behandlingen er at ændre kroppens negative adfærd, og derved opnå en positiv og varig effekt. En rød tråd i behandlingen er, at opleve kroppen, og opleve via kroppen.

 

- Du lærer med andre ord at ’sige til - og fra’, når kroppen kommer med signaler.

 

Målgruppe

Psykomotorisk Fysioterapi henvender sig til alle med symptomer såsom: hovedpine, forhøjet blodtryk, astma, rygsmerter, søvnløshed eller stress. Psykomotorisk Fysioterapi kan være en måde hvorpå du lærer dig selv bedre at kende.

 

Motivation og ønske om forandring er begge gode forudsætninger for et positivt resultat.

 

Forløb

Psykomotorisk Fysioterapi starter med en samtale, og en grundig undersøgelse af kroppens balance og spændinger. Herved kortlægges behandlingens videre forløb, som tilpasses dine behov.

 

Ofte vil behandlingsintervallet i starten være en gang om ugen, senere med længere intervaller da det kræver tid, at få integreret den fysiske og psykiske omstillingsproces. For nogle vil få behandlinger være nok til, at sætte de vigtige processer i gang. For andre vil der være tale om et længere forløb.