kontorbord
Arbejdspladsvurdering (APV) PDF Udskriv Email

"Et godt arbejdsmiljø er guld værd"

 

En arbejdspladsvurdering (APV) handler om at se kritisk på arbejdsstillinger og arbejdsgange, fysiske belastninger, indretning af arbejdspladsen og generende støj.

 

Få styr på medarbejderens ergonomiske arbejdsmiljø

Vores fysioterapeuter er uddannet til at foretage en individuel vurdering af medarbejderen og hans/hendes arbejdsrammer samt hans fysiske ressourcer og muligheder.

Hver enkelt medarbejder får sin arbejdsplads gennemgået. Hvis der er problemer, kommer vi med løsningsforslag, fx til justering af stol og bord, ændringer i arbejdsgange, fysiske øvelser f.eks. nakketræning og måske en anden indretning i rummet.

 

Hvorfor arbejdspladsvurdering?

Alle virksomheder skal have foretaget en skriftlig arbejdspladsvurdering mindst hvert 3. år. Formålet med en arbejdspladsvurdering er at kortlægge virksomhedens arbejdsmiljø i forhold til hver medarbejders sikkerhed og sundhed.

 

Med loven i ryggen …

Med en APV i hånden, har din virksomhed sikret hver enkelt medarbejder en identificering og kortlægning af de aktuelle arbejdsmiljøproblemer, der måtte være til stede omkring medarbejderens arbejdsfunktion(er) og årsagerne til problemerne vurderes og beskrives af en autoriseret fysioterapeut. 

 

Udover afdækning af problemerne, kan vores fysioterapeut tilbyde at beskrive forskellige løsningsforslag til at komme evt. gener til livs. Det være sig justering af stolen / bordet, en ændring i arbejdsgangen eller måske medarbejderens ændrede fysiske placering i rummet.

 

Desuden tilbyder vores fysioterapeut en opfølgning på, om løsningen for medarbejderen har været så optimale for ham / hende som muligt.

 

Fokus på den administrative medarbejder

Administrativt arbejde på kontor er præget af ensidigt belastende arbejde, da meget af tiden tilbringes foran skærmen / ved skrivebordet. Hyppigt ses overbelastninger omkring skuldre, nakke, arme og hænder og ikke sjældent med hovedpine, træthed og snurrende fornemmelser i arme og hænder til følge. 

 

Man kan ikke indrette sig ud af en overbelastningsgene. Men medarbejderen kan få viden om, hvordan han / hun indretter sin arbejdsstation og sin arbejdsdag, så fysiske overbelastninger i videst mulig omfang undgås.